Pusterom 17.-20. juli

Velkommen til pusterom – en retreat på Gjengevoll Mangesysleri 17.-20. juli

“Åh, jeg har bare lyst til å samle en gjeng med gode folk, komme i kontakt med naturen og bruke tiden på å virkelig tillate meg å kjenne på hva det vil si å være et ekte og helt menneske”.

Det var tanken og følelsen som stadig dukket opp i meg og som helt tydelig ikke ville slippe taket. 

Derfor inviterer jeg nå til en aldri så liten spontan-retreat.

Hva er Pusterom?

Pusterom er tre dager med dyp ro, nærende hvile og ekte møter med en liten gruppe andre mennesker.

Det er tilstedeværelse i naturen, myk og restorativ bevegelse, pust, refleksjon og mat for kropp og sjel.

Det er rett og slett et pusterom for deg som lengter etter å finne tilbake til en tilstand av påkoblethet og kontakt med deg selv, andre mennesker og naturen.

For deg som lengter etter å leve i mer integritet med deg selv.

For deg som er utbrent, nær utbrenthet eller på vei ut av utbrenthet.

For deg som er sultefôret på det som gir livet en dypere mening.

For deg som trenger et rom for å tillate deg selv å hvile, regenerere og få deg en nærende pause.

Mer info

Retreaten finner sted på Gjengevoll Mangesysleri (maps-lenke), et idyllisk og skjermet småbruk i Samnanger en times kjøring øst for Bergen.

Du kan forvente noen uformelle og jordnære dager der fokus er på nærende hvile og aktiviteter for kropp og sjel.

I løpet av disse dagene vil vi jobbe med kroppstilstedeværelse, myke bevegelser, dyp ro, pusteøvelser, meditasjoner, visualiseringer og mer. Vi kommer til å være i naturen og kjenne på den dype kontakten med moder jord gjennom naturritualer, jording og aktiviteter som sanking og hagearbeid (hvis været tillater det). Vi kommer til å kjenne på et dypt fellesskap sammen og skape rom til deling, refleksjoner og samtale. Du kan forvente både latter og tårer, og det blir samling rundt bålet på kveldene.

Oppmøte er klokken 14 på mandag den 17. juli, og arrangementet varer til klokken 12 torsdag 20. juli.

Prisen er 4800,- og inkluderer enkel overnatting på Gjengevoll + tre nærende måltider for dagen. Denne vanvittig lave prisen grunnet at det er første gang vi gjør et slikt arrangement (les mer under).


Hvem er jeg?

Jeg heter Mari Austvoll Gjengedal, og driver gården Gjengevoll Mangesysleri sammen med Kjetil.

Jeg står også bak Regenerativt liv, et initiativ og en bedrift som hjelper folk å skape liv som går i pluss ved å komme i kontakt med seg selv, hverandre og naturen. Kanskje følger du meg på Instagram, hører på podcasten min eller står på nyhetsbrevet mitt.

Arbeidet mitt er alltid inspirert av min egen søken og prosess med å skape et regenerativt liv. Jeg kombinerer moderne vitenskap og gammel visdom for å finne en helhetlig måte å leve som et helt og ekte menneske på. I en verden der hodet og idealet om den rasjonelle tanke har fått råde,  mener jeg vi må finne tilbake til balansen mellom hode, kropp og sjel. Det gjør vi ved å komme hjem til vår iboende natur og integrere ulike aspekter ved den menneskelige opplevelse (som følelser, traumer, intuisjon, helse og ernæring, nervesystemregulering, kreativitet, kroppstilstedeværelse, fellesskap og biologiske behov). 

Gjennom Regenerativt liv ønsker jeg å hjelpe flere til å finne veien tilbake til seg selv så de kan skape et påkoblet og autentisk liv med overskudd og mening. Det er slik vi kan skape regenerative samfunn hvor vi ikke bare tar bedre vare på oss selv, men også hverandre og planeten vår. 

Full disclaimer:

Jeg har aldri arrangert en retreat før. Jeg er ikke en utdannet yogalærer eller noen form for sertifisert spirituell guru. Jeg er bare et vanlig menneske som kjenner trang til å gjøre noe med mening. 

For deg som forventer et superproft opplegg der alt går på skinner, alt blir gjort for deg og overnattingen og maten er superfancy, så er ikke dette arrangementet for deg.

Men for deg som ønsker noe autentisk og jordnært, og kjenner at denne invitasjonen er akkurat det du har lengtet etter, kan dette være helt riktig. Hvis magefølelsen din sier ja, så håper jeg du vil kaste deg med. Jeg er sikker på at dette blir bra nettopp fordi de riktige menneskene kommer til å respondere.

Som deltaker på Regenerativt liv sin første retreat, takker du ja til å være prøvekanin, og dine tilbakemeldinger kommer til å være sterkt verdsatt. Vi vil eksperimentere med ulike modaliteter og ulike måter å jobbe på, der din deltakelse og erfaringer vil danne grunnlag for framtidige arrangementer. Programmet er dynamisk og ikke skrevet i stein, men vi er voksne mennesker som tar vare på hverandre og får til å skape noe bra sammen.

Prisen på 4800 kroner er det laveste et slikt arrangement som dette noen gang kommer til å være, nettopp fordi vi gjør det for første gang. Når du takker ja til å være med, deltar du med full vitende om dette og med en forventning om at ikke alt kommer til å være perfekt.

 

Har du spørsmål du trenger svar på før du melder deg på?  Send dem til  mari@regenerativtliv.no